​​

Kijk eens voor handgemaakte producten van het merk Gewoon Babs op de volgende pagina.

Gewoon Babs is een atelier waar alles kan, vraag naar de mogelijkheden voor gepersonaliseerde producten of andere kleurstellingen dan de voorbeelden op de site.

Of u nu opzoek bent naar een leuk kraamkado, iets voor een verjaardag of gewoon iets voor u zelf. Alles wordt gemaakt met veel liefde en de grootste zorg met een hele hoge kwaliteit!

www.gewoonbabs.com

Wat is Probiotica?

De kracht van Probiotica nu ook in reinigingsmiddelen en huid- en dierverzorgingsproducten..

Waarom bacteriën resistent worden

Jarenlang heeft men geloofd dat bacteriën moesten worden aangepakt met desinfectans en dat de beste hygiëne die is, wanneer alle bacteriën vernietigd worden. Vandaag weten wetenschappers dat er ook bacteriën zijn die gunstig zijn voor het leven. Men komt terug op het veelvuldig gebruik van antibiotica. Hoe meer men over bacteriën weet, des te genuanceerder men er tegenaan kijkt.De laatste jaren horen we voortdurend verhalen over extreem resistente bacteriën, bacterienie veel slachtoffers maken.
Deze bacteriën worden agressiever omdat ze door desinfectans agressief worden gemaakt. Hun agressiviteit is niets minder dan hun verdedigingsmechanisme dat steeds verfijnder wordt. Hoe zou u zelf reageren als u constant wordt aangevallen?

Geen onderscheid tussen slecht en goed

Een ander nadeel van desinfectans is dat het slechte maar ook goede bacteriën doodt. Chemische stoffen kunnen het onderscheid niet maken tussen goede en slechte bacteriën. In feite worden hiermee ook die bacteriën gedood die we nodig hebben om ons te weren tegen ziektes. Desinfectans en antibiotica worden door slechte bacteriën gezien als agressief. Eerst zullen de slechte bacteriën zich verdedigen, maar als de agressie blijft voortgaan, zullen ze zichzelf resistent maken, waardoor de chemicaliën hun doel missen en de slechte bacteriën zich vrij kunnen vermenigvuldigen.

Merken die beweren dat ze 99% van de bacteriën doden, vertellen de halve waarheid

Elk oppervlak dat vuil is herbergt een onzichtbare biofilm. Dit is een opeenstapeling van micro-organismen die samengehouden worden door een film dat uit organische verbindingen bestaat zoals exopolysacchariden en proteïnen. Deze fungeren als een beschermlaag voor bacteriën. Desinfectans kunnen alleen de bacteriën doden die zich boven de biofilm bevinden, maar niet die bacteriën die zich opgesloten hebben in de biofilm. Enzymen kunnen de biofilm afbreken maar chemicaliën niet. Wat er in feite gebeurt met desinfectans is dat ze aan de oppervlakte reinigen en alles doden, de bacteriën in de biofilm gaan een andere laag biofilm aanmaken om zich te beschermen. M.a.w., de bacteriën hebben zich nu nog beter kunnen inkapselen. Het tegenovergesteld is gebeurd van wat oorspronkelijk de bedoeling was.

Niet alle bacteriën zijn nadelig voor de mens

In de natuur en in onze darmflora komen we bacteriën tegen die gunstig zijn voor mens en dier. Deze bacteriën hebben als doel om mens en dier te helpen in het opbouwen van weerstand. Ook worden goede bacteriën gebruikt in yoghurt en kazen.
Probiotica doden geen bacteriën, maar herstellen het evenwicht tussen goede en slechte bacteriën, waardoor het risico op infectie drastisch wordt verlaagd. Bij desinfectans worden de microben aangevallen, waardoor ze eerst in verdediging gaan en dan agressief worden door zich resistent te maken. Hierdoor zullen na een tijd ook desinfectans niet meer helpen.

Bij een over populatie van goede bacteriën (minimaal 50 miljoen probiotica per ml) worden microben die ziekte veroorzaken plots geconfronteerd met een verandering in hun omgeving, waardoor ze spontaan stoppen met zich te vermenigvuldigen. Dit is een natuurlijk fenomeen dat voorkomt wanneer een kleinere populatie van bprobioticaacteriën en zelfs dieren, geconfronteerd worden met een ongelijke strijd voor voeding, waardoor ze stoppen met zich te vermenigvuldigen. Immers, er is niet voldoende voeding voor hun nakomelingen. De populatie van microben wordt zodoende herleidt tot een aantal die niet meer schadelijk is voor de mens. De microben worden dus niet aangevallen, want dat is niet nodig, daar ze spontaan stoppen met zich te vermenigvuldigen. De probiotische bacteriën brengen de rust terug en de microben voelen zich niet meer aangevallen en zijn zo minder agressief. Aangezien ze niet agressief zijn is er ook geen reden voor hun om resistentie op te bouwen. Hierdoor worden risico’s op ziektes verlaagd zonder dat microben worden gedood. De natuur regelt zichzelf, ook in dit geval.

×
×
×
×
×
×
×